تامین سرمایه در گردش مربوط به تولید نخ پروپیلن BCF
- خلاصه طرح
معرفی طرح
شرکت ریسندگی و بافندگی زرباف یزد در سال 1385 به بهره بردای رسیده است، قابلیت تولید انواع نخ BCF از نمره 1000 تا 3000 دنیر را دارد. ماشین آلات این پروژه که مجهز به فناوری روز دنیا بوده از کشور آلمان خریداری و راه اندازی شده است.
نخ BCF در تمام دنیا به عنوان نخ روفرشی و سایر کفپوشها بیشترین مصرف را دارد و کشورها و تولیدکنندگان بزرگ صنعت روفرشی، عمده نخهایی که استفاده میکنند، انواع نخ BCF است. در واقع، این نوع نخ، مانند سایر نخها تنها در منسوجات کاربرد ندارد و دارای بهترین بازار در بافندگی موکتهای تافتینگ در کشورهای اروپایی است. در حال حاضر هم، جهت گیری بازار داخلی از موکت نمدی رو به سوی موکت تافتینگ تغییر کرده است.
از نظر نوع مواد مصرفی در تولید نخ BCF ، بیشترین تمایل بازار خارجی به استفاده از نخهای BCF بوده است. این امر هم، به خواص کاربردی این نخ بازمیگردد. به طور کلی، کارکردی که معمولاً بخش خاورمیانه از روفرشی به عنوان کفپوش دارد، برگشت پذیری و حفظ حجم آن است و اگر بخواهیم، برگشتپذیری روفرشی را نسبت به الیاف درجهبندی کنیم، بهترین برگشتپذیری را به ترتیب، نخهای پشمی، اکریلیک، پلی پروپیلن و در نهایت پلیاستر خواهد داشت. امروزه، از طریق تغییرات در ساختار پلیمری پلیاستر، تولید گرانولهای خاص برای الیاف شبیه پشم جهت تامین خواص مورد انتظار کفپوش به خصوص برگشت پذیری خاب مورد توجه بیشتری قرار گرفته است و در اکثر کشورها همچون ترکیه با صنعت کفپوش عظیمش و یا در مصر مورداستفاده قرار میگیرد.
همچنین، صرفه جویی در زمان، انرژی و قیمت، ارایه بهترین خواص براقیت، شفافیت و برگشت پذیری از امتیارات نخ BCF می باشد. بنابراین، سوق دادن بازار سمت جایگزینی مواد اولیه به انواع نخهای BCF کمک شایانی به قدرت رقابت واحدهای تولید روفرشی در بازارهای جهانی خواهد کرد.
از اینرو شرکت ریسندگی و بافندگی زرباف یزد قصد دارد جهت تامین سرمایه در گردش خود جهت تولید نخ پروپیلن BCF به میزان 100,000 میلیون ریال از روش تامین مالی جمعی از طریق سکوی نوین کراد استفاده نماید. لازم به ذکر است هر گونه هزینههای دیگر که در راستای پیشبرد این طرح مورد نیاز باشد بر عهده متقاضی خواهد بود.
خلاصه ارزیابی نوین کراد
عامل چون تخصصی در حوزههای فعالیت طرحها ندارد، درگیر فرآیندهای اجرای طرحها نیست و مسئولیتی نیز بابت این موضوع ندارد. در واقع عامل امکانپذیر بودن اجرایی و مالی و... یا توانمند بودن مجری را بررسی نمیکند، بلکه صرفا اطلاعات ارائه شده را دریافت و صحت سنجی میکند، تا سرمایهگذاران با اطمینان از درستی اطلاعات ارائه شده، بررسیهای لازم را انجام داده و نسبت به سرمایهگذاری تصمیم بگیرند. سرمایهپذیر مسئول اجرای طرح است و عامل برای اطمینان از اینکه وی این مسئولیت را به خوبی انجام میدهد، از وی تضامینی نظیر چک یا ضمانت نامه و... دریافت میکند. مبلغ و شرایط تضمین در قرارداد مربوط هر طرح به صورت دقیق اعلام میشود. لازم به ذکر است هر طرح سرمایه گذاری دارای ریسکی هایی بوده که تعدادی از آن در این گزارش احصا شده و برخی نیز ممکن است احصا نشده باشد. شایان ذکر است سرمایه گذاران می بایست جهت اطلاع بیشتر و تصمیم دقیق تر نسبت به مطالعه قرارداد عامل و متقاضی و همچنین تحقیقات میدانی اقدام نمایند. در نهایت لازم به ذکر است نهاد مالی نسبت به بررسی این طرح اقدام نموده و به موردی که حاکی از عدم ارائه مطلوب اطلاعات باشد برخورد نکرده است.
نهادمالی بر پایه اطلاعات ارائه شده توسط متقاضی و صحت سنجی صورت گرفته توسط سکو به بررسی طرح اقدام نموده و طبق ریسکهای احصا شده و نشده در طرح ممکن است برآورد صورت گرفته محقق نشود.
ریسک های پروژه
تغییرات قیمت مواد اولیه: معمولا افزایش نرخ مواد اولیه منجر به افزایش قیمت محصولات خواهد شد لکن در صورت تحقق هرگونه ریسک و انحراف از برنامه مالی طرح ریسک مزبور به عهده طرفین خواهد بود.
تغییر قیمت محصول: قیمت محصول برآوردی براساس آخرین قیمت فروش شرکت می باشد. تغییر در قیمت محصولات به دلایلی از جمله تغییر در قوانین به عهده طرفین خواهد بود.
ایجاد اختلال در خط تولید و عدم امکان تولید به میزان برنامه ریزی شده به هر دلیلی: در صورت وقوع این امر ریسک مزبور به عهده متقاضی خواهد بود و میبایست حداقل سود برآوردی در طرح را از سایر منابع درآمدی خود جبران نماید.
عدم امکان تحقق برنامه فروش به میزان برنامه ریزی شده: تحقق این امر این ریسک بر عهده متقاضی خواهد بود. در صورت عدم امکان فروش و تولید محصول موضوع طرح متقاضی موظف به جبران آن از محل فروش سایر محصولات خود خواهد بود.
عدم وصول نقدی مطالبات بابت فروش محصولات موضوع طرح طی دوره طرح: براساس رویه های گذشته تحقق این امر پایین برآورد میشود. اما در صورت تحقق این ریسک برعهده طرفین است.
آسیب به محصولات و مواد اولیه به هردلیلی (آتش سوزی، سرقت،...): این ریسک در صورت وقوع بر عهده متقاضی میباشد.
کاهش دوره گردش و درآمد برآوردی در طرح: در صورت وقوع بر عهده متقاضی میباشد.
کاهش حاشیه سود: این ریسک برعهده متقاضی میباشد.
معرفی شرکت
- شرکت ریسندگی و بافندگی زرباف در سال 1356 تاسیس گردید و تحت شماره 354 اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده است. فعالیت اصلی شرکت بر اساس ماده 2 اساسنامه خرید زمین و ماشین آلات و لوازم مربوطه جهت توسعه احتمالی کارخانه، تهیه و توزیع انواع منسوجات نخی و آکریلیک و الیاف مصنوعی و فروش فرآورده های تولیدی در داخل و خارج کشور میباشد.
این شرکت دارای مجوز ویژه تولید، طراحی و مونتاژ از وزارت صنعت معدن و تجارت میباشد. بر اساس مجوز مذکور شرکت زرباف مجوز تولید نخ بی سی اف با ظرفیت سالانه 1,000 تن، نخ فیلامنتی پلی استر نیمه آرایش با ظرفیت سالانه 11,000 تن و نخ فیلامنتی پلی استر کاملا آرایش با ظرفیت سالانه 11,000 تن را دارا می باشد. همچنین شرکت دارای کارت بازرگانی به شماره 10840036329 میباشد.
شرکت دارای پروانه بهره برداری محصولات نخ پلی استر، نخ پلی استر تکسچره، نخ فیلامنتی پلی استر نیمه آرایش یافته با فرآیند بچ، نخ بی سی اف پلی پروپیلن (با ظرفیت سالانه 1,555 تن)، روفرشی و نخ شنیل به شماره 1946580 از وزارت صنعت، معدن و تجارت میباشد.
براساس صورتهای مالی حسابرسی شده و اظهارنامه مالیاتی سال 1401 و 1402، میزان درآمد عملیاتی این شرکت به ترتیب برابر با 1,279,053 میلیون ریال و 2,171,782 میلیون ریال و سود خالص شرکت به ترتیب برابر با 18,599 میلیون ریال و 36,070 میلیون ریال میباشد. همچنین ارزش دفتری داراییهای این شرکت بر اساس اظهارنامه مالیاتی سال 1402 معادل 3,302,381 میلیون ریال و میزان بدهیها معادل 2,030,933 میلیون ریال بوده است. لازم به ذکر است عمده محصول تولیدی شرکت را روفرشی و نخ تشکیل میدهد که روفرشی از محصولات صادراتی این شرکت می باشد. همچنین بر اساس آخرین لیست بیمه منتهی به خرداد 1403 تعداد کارکنان این شرکت 169 نفر می باشد.
دیدگاهی وجود ندارد